2010. január 21., csütörtök

sült szalonna spenótgombóccal


Tegnap este, amikor benyitottam a spájzba, megcsapott a frissen füstölt szalonna és sonka illata. Abban a pillanatba tudtam, hogy ma sült szalonna és spenótgombóc lesz az ebéd.
A spenótgombóc annyiból áll, hogy jó sok hagymát olajon megpirítok, ráteszem a spenótot (ha friss, akkor előtte leforrázom). Fűszerezem sóva,l borssal. Hozzáadok tört főttkrumplit (ma éppen a tegnapról maradt krumplipürét) és nyers tojást. Egyet-kettőt forgatok a masszán a fakanállal, aztán mikor egy picit meghül, gombócokat formálok a két kis kezemmel, tűzálló tálba teszem őket, reszelek rájuk sajtot, beteszem a lernibe annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Személy szerint sokkal jobban szeretem, mint a spenófőzeléket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése