www.stud.u-szeged.hu/Szakmany.Tibor
Hozzávalók a tésztához:
fél kg főttkrumpli
8O dkg liszt
1 élesztő
1 evőkanál cukor
2 evőkanál só
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
2 dl olaj
Hozzávalók a feltéthez:
2O-3O dkg felvágott
2O-3O dkg feta sajt
2O dkg savanyúuborka
2 tojás fehérje
1 kis zacskó oregánó
kecsap
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból bedagasztunk. Kb. egy óra alatt megkel. Szétnyújtjuk kb. 1 centisre és kerek formákat szaggatunk belőle. A forma nagyságától függően 35-5O darab készül belőle. Tepsibe rakjuk (vigyázzunk a távolságra, mert még sülés közben is kelnek, szóval kb. 2-3 cm legyen köztük.), először megkenjük kecsappal (házi kecsapot ajánlok, nálam az a tuti), utána jöhet a feltét. Amit már előre elkészíthetünk, miközben kel a tészta. Vágjuk fel a hozzávalókat apró kockákra és keverjük össze a a tojásfehérjékkel és az oregánóval. Mehet a tepsibe. 2OO fokon kb. 2O perc alatt kisül. Ami nagyon jó benne, hogy hidegen is finom és puha marad.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése