2011. április 26., kedd

Tadamm!





Jött a fejembe az ötlet: BOWLINGNYÚL. Mindez akkor, amikor Gabi tanácsot kért az ügyben, hogy milyen fiús játékot lehetne horgolni. Azt gondoltam ilyet még senki se csinált. Rá is kerestem a neten, és hopp!, nem én találtam fel a spanyol viaszt. Habár nyúl verzióban nem találtam csak varrott bowlingnyulat mégis létezik, horgoltban meg van ninja meg egész állatkert is. Na azért ez nem tartott vissza attól, hogy megvalósítsam drága kis Marcimnak húsvétra, merthát valljuk be, lányoknak sokkal, de sokkal könnyebb ajándékot venni vagy csinálni.
Pamutfonálból horgoltam 4-es tűvel. Csináltam egy kiszámolt prototipust (jópárszor visszafejtettem) és azt másoltam ötször. Ugyanannyi szem, szaporítás-fogyasztás ugyanott, és mégis kicsit mindegyik másmilyen lett. De ez a kézimunka varázsa, nem?
A kis táskát is magam akartam varrni, de annyi időm és anyagom nem volt, hogy kísérletezzek vele, így a mamám lett a varrásmegbízott. Az anyag, meg igazi cukiság, egy huszonéves németországi darabocska.
Marci először nem tudott mit kezdeni velük, aztán megmutattam, hogy hogyan játszuk a bowlingot. De valahogy neki jobban tetszett jó közelről eltalálni a nyulakat. Nem is tudom, miért? :D
Ha Marcit meglátogatom, mindig feltöltődve jövök haza. Az első pár percben kerülget, mint macska a forró kását, aztán egyszercsak elkap és végem: ölelések puszik és hihetetlenül eredeti bókok, vallomások következnek. Ma pl. logikai következtetések formájában: Kriszta, az lehetetlen, hogy én nem szeretlek. Az viszont lehetséges, hogy szeretlek. (Mindez egy alig 4 évestől...) És kaptam csokis puszit is, hogy igazán édes legyen. És kiderült, hogy tegnap töredelmesen elmagyarázta a felnőtteknek, hogy neki az oviban nincsenek barátnői, egy barátnője van, a Kriszta (mármint én, ha nem lenne egyértelmű :D), de ő már felnőtt, de még van apukája és anyukája.
Na, és a rajzok! Nem olyan régen világosodott meg a rajzolás terén és igazi remekműveket alkot. Amikor pár hete elmentem hozzá a születésnapja alkalmából, akkor ezt a rajzot készítette nekem. Egyszerűen el vagyok bűvölve!



8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a bowlingnyuszicsapat és szépen meg is valósítottad! Az lehetetlen, hogy ne tetsszen, de lehetséges hogy mindenkinek másmiért;)

    VálaszTörlés
  2. :D köszi m! frappás és kedves vagy, mint Marci!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon édesek.Ötletes a játék is, bár engem ezek az aranyosnyuszik büvölnek el

    VálaszTörlés
  4. Ezek a nyuszkók is nagyon aranyosak, de persze, hogy nem tud egyforma lenni, nem is lenne igazi kézi munka, ha egyforma lenne:-)))

    VálaszTörlés
  5. Hát azóta is csodálom a nyuszikat, amióta Marci fiam tulajdonában vannak! De már sokan mások is megcsodálták. Egy bábelőadást rendezett nekünk a nyuszikkal, a kanapé mögé bújva adta elő.

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszenek Marcinak és nektek is, szívből készültek... :) Azt a bábelőadást én is szívesen megnézném! puszi

    VálaszTörlés
  7. De gyönyörűséges munka ez... nagyon-nagyon tetszik! Én is szeretnék egy ilyen bowlingnyuszicsapatot :-)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Levendulalány! :)

    VálaszTörlés