Még a nyár elején hozta apukám Zlatiborról ezt a kötött gyapjúmamuszkát. Annyira, de annyira jól jön most ebben a borús, hideg időben... A háttérben meg egy kajmakosbödön látható, aminek a tartalma természetesen már rég elfogyott... Nyamm! A kép még a szépséges indiánnyárban készült...
Tina, akkor most meg is súghatod, mi az a kajmak... én nemtomsajnos:)
VálaszTörlésKöszi;)
A mamuszka viszont szuper!
A szerb tejtermék különlegessége a megaludt, édes tejszín megsózva. A felforralt, majd lehűtött tehéntejet lefölözik, a tejfölt facsöbörbe rétegezik, minden réteget megsóznak, alacsony hőmérsékleten 15-20 napig érlelik. Isteni finom! Nálunk boltokban lehet venni, de az igazi házi kajmakot szerbia délebbi részein készítik... És nem is annyira olcsó mulatság :)
VálaszTörlés